Hírek

2009.10.21. 11:26

Az MDF támogatja a szociális kártya ötletét

Az MDF támogatja a monoki szociális kártya ötletét. Herényi Károly az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, üdvözlik, hogy a településen egy évtizedes problémára találtak megoldást.

MR1-Kossuth Rádió

Ez az ország a "kifogásolók országa", amikor pedig végre valaki veszi a bátorságot, hogy megoldást keressen, azonnal kritikusok hada esik neki – fogalmazott az ellenzéki politikus a MR1-Kossuth Rádiónak.

A település polgármestere visszautasította, hogy a rendelet alkotmányellenes lenne, de ha mégis az, akkor szerinte az alaptörvényen kell változtatni. Szepessy Zsolt úgy véli, igazságos elosztórendszer születhet, az adófizetők által befizetett adóforintok végre jó helyre kerülnek, hiszen a kártyával nem lehet majd alkoholt, cigarettát venni.

A kártya az elöljáró szerint részben alkalmas lehet az alkoholizmus visszaszorítására, és esélyt adhat a gyerekeknek arra is, hogy jobban boldoguljanak, és becsületes adófizető állampolgárokká válhassanak.

Monokon az önkormányzat megszavazta, hogy a segélyek egy részét bankkártyára kapják a rászorulók, és ezért az összegért meghatározott termékeket vehetnek az üzletekben.

Többen bírálták és alkotmányellenesnek találták az ötletet. Szabó Máté ombudsman hivatalosan kérte az önkormányzatot, hogy küldje el a határozatot véleményezésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva