Hírek

2009.10.22. 12:07

Bajnai kikerült a kalapból - Ki lesz az MSZP miniszterelnök-jelöltje?

Az elmúlt hetekben több név is felmerült, hogy ki fogja vezetni a szocialista pártot a vészesen közelgő választásokon. A sokáig biztos befutónak vélt Bajnai Gordon tegnap sokadszorra jelentette ki: ő ugyan nem.

Világgazdaság Online - ATV, Klubrádió

A jelek szerint hasonló miniszterelnök-keresés zajlik a szocialista színfalak mögött, mint az év elején, Gyurcsány Ferenc lemondása után. Az eddig biztos befutónak tekintett Bajnai Gordon ugyanis nem. A miniszterelnök tegnap az ATV-ben, többedszerre is megismételte: tartja magát ahhoz, hogy csak egy évre vállalta a kormányfői feladatot: „Nem vagyok pártpolitikus, és nem indulok a következő választáson semmilyen minőségben.

Ezért nekem klasszikus értelemben vett kampányra nincs szükségem és nem is kell, hogy ezt csináljam. Nyilvánvalóan felelősséget érzek azért, hogy milyen politika folyik majd Magyarországon a választások után, ezért minden megszólalásommal és tettemmel azokat fogom támogatni, akik felelősséget vállaltak ezért a józanész alapú gazdaságpolitikáért” –mondta a miniszterelnök.


Az elmúlt hetekben több "húzónév" is felmerült: Bárándy Péter ügyvéd, Botka László szegedi polgármester, Gráf József mezőgazdasági minisztert, Kovács László uniós biztost egyaránt elfogadhatónak tartja a párt egy része. Kérdés azonban, hogy közülük ki vállalja a feladatot.

Bárándy Pétert, a Medgyesy-kormány volt igazságügy-miniszterét szeretnék a szocialisták miniszterelnök-jelöltnek.  A hírt a Klubrádió Kontra című műsorában cáfolta az érintett. A volt igazságügy-miniszter elmondta, nem lesz miniszterelnök, nem kapott ilyen felkérést. A hírről csak az újságból értesült, amely minden alapot nélkülöz - mondta Bárándy Péter a Klubrádiónak. Mivel ez fel sem merült, ezért nem is gondolkodik rajta.

Kovács László lekösznő uniós biztos ellenben a Világgazdaság Online-nak úgy nyilatkozott, hogy "komolyan fontolóra venné" a miniszterelnöki jelölést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva