Hírek

2009.10.16. 19:15

Bronzérmes a magyar válogatott

Tizenegyesekkel nyerte meg a magyar válogatott a bronzmérkőzést az U20-as labdarúgó világbajnokságon.

BAMA

A magyar válogatott harmadik lett a 20 éven aluliak egyiptomi labdarúgó-világbajnokságán, miután a pénteki bronzmérkőzésen 1-1-es döntetlent követően 11-es párbajban 2-0-ra legyőzte Costa Rica csapatát.

A találkozó 81. percében Marcos Urena szerzett vezetést egy 17 méteres lövésből a közép-amerikaiaknak, de Koman Vladimir a 91.  percben büntetőből egyenlített, így végül - mivel hosszabbítás  nincsen a 3. helyért rendezett összecsapáson - a 11-esek döntöttek a  magyarok javára.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Bronzérmes lett a magyar válogatott (fotó: AFP)
[/caption]

Egervári Sándor együttese szereplésével 60 millió forintos  prémiumot kap a magyar szövetségtől, ugyanis 20 millió járt a  csoportgyőzelemért és további 20-20 millió a nyolcad- és  negyeddöntős sikerért.
    
A csapat várhatóan szombat este 22:30 órakor érkezik a ferihegyi  repülőtérre.

Magyarország-Costa Rica 1-1 (0-0), 11-esekkel: 2-0

Kairó, 30 ezer néző, v.: Nisimura Juicsi (japán)
    
gólszerző: Koman (91., 11-esből), illetve Urena (81.)
sárga lap: Szabó (52.), Szekeres (86.), illetve Mena (33., 89.)
piros lap: Mena (89.)

Magyarország:

Gulácsi Péter - Szekeres Adrián, Debreceni András (Balajti Ádám,  83.), Szabó János, Zámbó Bence - Gosztonyi András, Korcsmár Zsolt,  Simon Ádám (Varga Roland, a szünetben), Koman Vladimir - Futács  Márkó (Németh Krisztián, 19.), Simon András
    
Costa Rica:

Esteban Alvarado - Roy Smith, Cristian Gamboa, José Mena, Bryan  Oviedo - Diego Madrigal (Allen Guevara, 59.), Daniel Varela (Carlos  Hernandez, 63.), David Guzman (Esteban Luna, 77.), Diego Estrada -  Marcos Urena, Josue Martinez

A magyarok kezdték aktívabban a mérkőzést, de a fölényük  meddőnek bizonyult, komoly helyzetig nem jutottak. Futács sérülése  és azt követő lecserélése után valamelyest visszaesett Egervári  Sándor együttesének játéka, melynek következtében inkább Costa Rica  akarata érvényesült. Többnyire mezőnyjátékkal telt az idő, s két,  kissé fáradtnak tűnő csapat küzdelmét láthatta a közönség. A  szünetig inkább a közép-amerikaiaknak volt egy-két veszélyes  támadásuk, de gól nem született.
    
A folytatásban ugyanolyan lassan csordogált a játék, mindkét  gárda idegesen és pontatlanul futballozott. Az idő előre haladtával  egyre jobban fáradtak a játékosok, de úgy tűnt, hogy Egervári  legénysége bírja jobban erővel, ugyanis egyre nagyobb fölényben  játszott, és sorra dolgozta ki a lehetőségeket. A sok kihagyott  helyzet és a kapufa megbosszulta magát, s az egyetlen  ellentámadásából - Debreceni hibáját kihasználva - gólt szerzett  Costa Rica.
    
A magyarok viszont ahogy az egész vb-n, úgy most sem adták fel,  és az utolsó pillanatig küzdöttek az egyenlítésért, Koman és Németh  összjátékai rendre ziccereket eredményezett. Végül az AEK Athénban  légióskodó csatár lerántásáért megítélt büntetőt a csapatkapitány  Koman értékesítette már a ráadásban.
    
A bronzmeccsen nem rendeznek hosszabbítást, a 11-esek során  pedig először a keresztléc, majd háromszor egymás után Gulácsi állta  a labda útját a Costa Rica-i büntetőknél, míg eközben csak Koman  Vladimir hibázott, így már a 7. végrehajtónál eldőlt a párharc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva