Hírek

2009.10.09. 16:52

„Felrobbantjuk Izrael szívét, ha akár egy rakétát küldenek”

Az iráni Forradalmi Gárda vezetője kijelentette: "ha akár egyetlen amerikai vagy cionista rakétát küldenek országukba, felrobbantják Izrael szívét, még mielőtt a por leszállna".

Világgazdaság Online

Ezt Mojtaba Zolnour, a legjelentősebb iráni katonai szervezet felső vezetője szögezte le az AP információi alapján. 2005-ös megválasztása óta a Mahmoud Ahmadinejad vezette Irán már többször fenyegetett Izrael elpusztításával, a mostani kijelentés élét azonban tovább növeli, hogy október végén a tervek szerint ismét tárgyalóasztalhoz a Nyugat és Irán - írja a Világgazdaság Online.

A nyugati nagyhatalmak atomfegyverkezésével vádolják Iránt, amit a közel-keleti ország következetesen tagad, mondván, atomprogramja békés célokat szolgál. Irán a közelmúltban hivatalosan tájékoztatta a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséget (NAÜ) egy korábban titkolt atomprogramról, mielőtt ebben a nyugati demokráciák megelőzték volna. A NAÜ képviselői október 25-én vizsgálják meg az üzemet.

Izrael eddig nem nyilatkozott saját nukleáris programjáról és Iránnal szemben a békés megoldás fontosságát hangsúlyozta, nem zárva ki ugyanakkor a katonai csapás lehetőségét. A Teherán birtokában lévő Shahab-3 rakéták hatótávolsága 2 ezer kilométer, Izrael mintegy ezer kilométerre fekszik Irántól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva