Hírek

2009.10.23. 08:55

Felvonták a köztársaság lobogóját

A Magyar Köztársaság lobogójának ünnepélyes felvonásával, a közjogi méltóságok jelenlétében kezdődik ma az 1956-os forradalom és szabadságharc 53. és a harmadik Magyar Köztársaság kikiáltásának 20. évfordulója alkalmából tartandó központi ünnepségsorozat.

BAMA

Katonai tiszteletadás mellett, a Himnusz hangjaira vonták fel a Magyar Köztársaság lobogóját az Országház előtti Kossuth Lajos téren az 1956-os forradalom és szabadságharc 53., illetve a Magyar Köztársaság kikiáltásának 20. évfordulóján.

Az ünnepélyes zászlófelvonás előtt Sólyom László államfő ellépdelt a díszszázad előtt. Az ünnepségen az államfő mellett részt vett Bajnai Gordon miniszterelnök, Katona Béla, az Országgyűlés elnöke, Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke és Baka András, a Legfelsőbb Bíróság elnöke. A Kossuth Lajos teret és a Vértanúk terét a rendőrség kötélkordonokkal teljesen lezárta. A területre csak a meghívott vendégek és az akkreditált újságírók mehettek be.
 
Az érdeklődőket a Garbaldi utca és a Nádor utca kereszteződéséhez irányították, illetve az Alkotmány utcába juthattak be beléptetőkapun át.
A zászlófelvonást követően Nagy Imre szobránál tisztelegtek a közjogi méltóságok, kormánytagok és közéleti személyiségek, valamint a mártír miniszterelnök családjának tagjai. A megemlékezők a tisztelet jelképeként egy-egy szál virágot helyeztek el Nagy Imre szobránál.
 
A Kossuth teret és a Vértanúk terét a rendőrség kötélkordonokkal már a zászlófelvonás előtt lezárta. A kordonon kívül, a Nádor utca és a Garibaldi utca kereszteződésénél miközben a Nagy Imre szobornál zajlott a megemlékezés, mintegy harminc ember "hazaáruló" "libatolvajok" , illetve "vesszen a kormány" mondatokat skandálta, majd a kötélkordonok mögött sorfalt álló rendőröket szidalmazta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva