Hírek

2009.10.19. 09:46

Hogyan lehet 40 százalékkal olcsóbb a casco? - Tippek motorosoknak

Az októberi hidegek beköszöntével várhatóan egyre több motoros helyezi el garázsba, tárolóba vagy ponyva alá járművét. Városi környezetben azonban egyre gyakrabban maradnak üzemben télen is a motorkerékpárok. Egyre többeknek éri meg tehát az idén jelentősen olcsóbbá vált, egy évre szóló cascót megkötni járművükre - írja a CLB Független Biztosítási Alkusz.

Világgazdaság Online

Kötelező biztosítást más gépjárművekhez hasonlóan minden motorkerékpárra kötni kell. A jelenlegi szabályozás szerint a januártól decemberig terjedő időszakra, a jövő évtől kezdődően a gépjármű megvásárlásának időpontját követő egyéves időszakra. Ez a biztosítás abban az esetben szüneteltethető, ha a járművet tulajdonosa a téli hónapokra kivonatja a forgalomból. Az ideiglenes kivonáshoz kapcsolódó díjak miatt azonban nem biztos, hogy érdemes ezt a megoldást választani.

„Az opcionális casco esetében más a helyzet – emeli ki Németh Péter, a CLB értékesítési igazgatója. – Az elmúlt években, főként a magas kockázati besorolás következtében, nagyon kevés motoros engedhette meg magának, hogy féltve óvott kétkerekűjét a kötelező biztosításon kívül a jármű élettartama során casco védje. A növekvő piaci igények azonban ráirányították a biztosítok figyelmét erre a területre, és az idén egyes típusok (chopper, nagytestű robogó, túra- és veterán motorok) estében már a korábbi díjaknál 30-40 százalékkal alacsonyabb díjakkal találkozhattak a motortulajdonosok.”

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva