Hírek

2009.10.19. 14:15

Holnaptól nyilvánosak az új menetrendek

Újabb mérföldkőhöz érkezett a közösségi közlekedés átalakítása.

Világgazdaság Online

A MÁV-Start Zrt-től október végéig, a Volánoktól december 12-ig várja a közlekedésért felelős tárca a holnap közzéteendő, 2009-2010-es menetrend esetleges módosítására vonatkozó javaslatukat, jelentette be Antali Károly, a közösségi közlekedés átalakításáért felelős kormánybiztos újságírók előtt. Ezt követően meg kell kötni az érintett társaságokkal azokat a közszolgáltatási szerződéseket, amelyekben az állam megrendeli az adott vasúti és buszvonalakon a személyszállítást.

E vonalak száma az új menetrend szerint a MÁV esetében 32-mal csökken, az érintett települések között buszok szállítják majd az utasokat. A cél, hogy az országos közlekedési hálózatba tartozó vonalakon, ütemesen közlekedjenek a vonatok, a mostaninál rövidebb menetidővel és a buszjáratokkal összehangoltan.

A főváros és a megyeszékhelyek vonzáskörzetében félóránként, 100 kilométeres körzetében óránként, annál távolabb két óránként indulnak majd a vonatok, vagyis az ország bármely pontjáról bárki elindulhat legalább két órán belül a fővárosba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva