Hírek

2009.10.14. 11:19

Horváth Csaba: Rendet akarunk rakni a BKV-nál!

Maga a politikai botrány a BKV-s előterjesztések mellett nem határozottan kiállni –mondta Horváth Csaba.

ATV

A szocialista főpolgármester– helyettes szerint a koalíciós partner megakadályozta egyebek közt a fővárosi cégek gazdálkodásának átláthatóságát elősegítő indítványának elfogadását, vagy a BKV felügyelőbizottsági és igazgatósági személyi ügyeinek rendezését - mondta a politikus az ATV műsorában. 

Azok az előterjesztések, amelyeket a koalíciós partner megakadályozott, nem szokványos ügyek, hanem emblematikusak.

Ami történt, az túlmegy egy politikai határon és a legfontosabb, hogy egy morális- erkölcsi kérdésről van szó, mert az MSZP egyértelmű válaszokat adott, vagyis, hogy elkötelezett a BKV körüli helyzet tisztázására. Horváth Csaba hozzátette: az SZDSZ-esek nem adtak egyértelmű válaszokat a kérdéseikre, így ismeretlenek számára a koalíciós partner indítékai.

A szocialisták a BKV-s botrányok elől menekülnek azzal, hogy felbontják a fővárosi koalíciót - véli a szabad demokrata főpolgármester. Demszky Gábor nevetségesnek tartotta azt az MSZP-s állítást, hogy az SZDSZ összejátszana a Fidesszel. A politikus bejelentette: Hagyó Miklósnak és Horváth Csabának péntekig kell eldöntenie, hogy lemondanak-e le főpolgármester-helyettesi posztjukról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva