Hírek

2009.10.08. 08:16

Íme, a százmilliós MTV-jutalomlista

Nem csupán milliós fizetéseket kapnak hatvannál többen a Magyar Televízióban. Egy, a Népszabadság birtokába került dokumentum szerint jutalmakra súlyos százmilliókat fizetett ki az intézmény az elmúlt három évben.

Népszabadság

Medveczky Balázs, a Magyar Televízió ügyvezető alelnöke a nyilvános adatok szerint kétmillió-százezer forint személyi alapbért kap, ezen túl jogosult 12 havi átlagkeresetének megfelelő végkielégítésre. Ha esetleges távozásakor vállalja, hogy két évig megőrzi az MTV Zrt. titkait, újabb 12 havi átlagkeresetnek megfelelő juttatást kap.

Amit viszont már meg is kapott a csőd szélén táncoló közintézmény első számú vezetője: 2,9 millió forint prémium 2007-ben, 3 millió forint prémium 2008-ban, és egy 200 ezer forintos tétel ugyancsak tavaly. Az ügyvezető alelnök így összesen 6,1 millió forint extra juttatáshoz jutott ebben az időszakban. Ez itt nem számít kiemelkedően nagy összegnek. A mostani elnök egyik közeli munkatársa 2007-ben és 2008-ban 5,3 millió forint prémiumot kapott.

Lejjebb még több a pénz. A hír- és műsorszervezési területen tevékenykedő, a tévéhez Rudi Zoltán idején került, de most jelentős megbízás nélkül maradt több középvezető kapott 6, illetve 9 millió forint prémiumot 2007-2009 között, miközben a fizetésük 1-1,5 millió forint között mozog. Kommunikációs területen dolgozó vezető szakember - 1,5 milliós havi fizetése mellett - 4,6 millió pluszjuttatásban részesült az elmúlt három évben.

További részletek a jutalmak kifizetéséről

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva