Hírek

2009.10.30. 09:30

Jelentősen csökkentek a jövő évi kgfb átlagdíjai

Megjelentek a jövő évi kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díjtarifái: a biztositas.hu internetes alkusz gyors kalkulációja szerint az új átlagdíjak a jelenlegi 30 ezer forintról 25-27 ezer forintra csökkentek.

MTI

A 14 biztosító pénteken 44 oldalon jelentette meg a Népszavában és a Magyar Hírlapban a tarifákat. A díjszámítási metódusok közül 5 oldalt foglal el a Generali Biztosító és a KÖBE, míg a legrövidebb terjedelemben, fél oldallal, a Wabard jelent meg. A díjszámítás azonban bonyolult, ezért aki össze kívánja hasonlítani a különböző biztosítók díjait, ezt legegyszerűbben az online alkuszok portáljain teheti meg. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) ugyanis csak jövő nyáron indítja el ezt a szolgáltatását.


 
A héten tartott biztosítói sajtótájékoztatókon elhangzott, hogy az eddigi 100 kedvezmény most mintegy 130-ra növekszik. Egyes tarifák bő terjedelme a korrekciós tényezőkből adódik. Van olyan biztosító, amelyik esetében csak az ilyen tényezőnek számító települések, lakóhelyek felsorolása egy oldalt tesz ki. Emellett tipikus díjalakító tényező a tulajdonos, üzembentartó életkora, lakhelye és az, hogy mennyi ideje vezet autót.
 
A biztositas.hu MTI-hez eljuttatott elemzése szerint az új biztosítót váltóknak nyújtott kedvezmények mellett a kármentes ügyfelek számára nyújtott kedvezmények is megsokasodtak. A korábbi két biztosító helyett ma már hat társaság ad ilyen típusú kedvezményt, amely a családi vagy gyermek kedvezménnyel együtt az idei év slágerének ígérkezik. Tovább növekedett ugyanakkor az online-kötési kedvezmények száma.
 
Az új kedvezmények mellett jellemző még a kedvezmények mértékének biztosítónkénti jelentős növelése is. Amelyik biztosító korábban 10 százalékot adott, az most biztos, hogy 15 vagy 20 százalékot ad, és így tovább, de mindegyik csak többet. Az elérhető maximális kedvezmény mértéke is mindenhol nőtt, a tavalyi 45 helyett 60-70 százalékra. A kedvezmények számának és mértékének növelésével a biztosítók - szinte kivétel nélkül - két számjegyű, 10-25 százalékos díjcsökkentést hajtottak végre, aminek köszönhetően az idén tovább csökken a biztosítót váltó autósok átlagdíja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva