Hírek

2009.10.08. 11:09

Jövő héten már fűthetünk, akár a téli gumi is jöhet

A következő napokban jelentős változás várható, vasárnaptól drasztikusan visszaeshet a hőmérséklet, kezdődik a fűtési szezon - derül ki a köpönyeg.hu előrejelzéséből.

köpönyeg.hu

Ma még sok-sok napsütésre számíthatunk, estig csak a fátyolfelhőzet növekedhet meg, csapadék nem várható. Nyárias meleg lesz, hiszen délután 24 és 29 fok között alakulhat a hőmérséklet. A délnyugati szél megélénkül, néhol erős lökések is előfordulhatnak. Melegfronti hatás várható.



Pénteken északon erősen, délen változóan felhős lesz az ég, és főleg az északi országrészben fordulhat elő elszórtan kisebb eső, zápor. 18 és 25 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet. Csak néha élénkülhet meg az északias szél - írja a köpönyeg.hu.

A hétvégén erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és szombat délutántól nyugat felől egyre többfelé valószínű eső, zápor, főleg eleinte zivatar is lehet. Szombaton még 23, vasárnap már csak 17 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

A jövő hét elején észak, északnyugat felől hideg levegő zúdulhat a Kárpát-medence térségébe, többfelé lesz erős, olykor viharos lesz az északi, északnyugati szél. Szórványosan valószínű zápor, a hegyekben hózápor. Jelentős lehűlésre van kilátás. A hét közepén néhol még délután sem melegszik a levegő +10 fok fölé, a reggelek hidegek lesznek. Sokfelé lehet talajmenti fagy. Valószínűleg már hétfőtől sok helyen be kell majd fűteni, hivatalosan csütörtöktől kezdődik a fűtési szezon. A téli gumik felszerelése is aktuális lehet a jövő héttől, hiszen országszerte +7 fok alá esnek majd vissza a minimumértékek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva