Hírek

2009.10.18. 16:35

Két és félszer több a biztos Fidesz-szavazó az MSZP-táborhoz képest

Ha most vasárnap lennének a parlamenti választások, minden bizonnyal hárompárti parlament alakulna – derül ki a Progresszív Intézet közvélemény-kutatásából.

Világgazdaság Online

A teljes lakosság körében a Fidesz 41, míg az MSZP 19, a Jobbik pedig 6 százalékon áll. Az MDF és az LMP egyaránt 2-2 százalékot ért el ebben a körben, míg az SZDSZ csak 1-et.

A megkérdezettek negyede bizonytalan: vagy nem tudott vagy nem akart arra a kérdésre válaszolni, hogy melyik pártra adná szavazatát, ha most lennének a választások.

A biztos szavazók pártválasztók körében két és félszer annyi Fidesz-szavazó van, mint szocialista. Előbbi 58 százalékot érne el egy most vasárnapi választáson, míg utóbbi 23-at. A Jobbik ugyanebben a körben 9 százalékon áll. Sem az MDF, sem az LMP és sem az SZDSZ nem jutna be a parlamentbe: a Lehet Más a Politika 3 százalékot szerezne, míg az MDF és az SZDSZ 2-2-t.

A Progresszív Intézet ebben a közvélemény-kutatásban felmérte azt is, hogy a közvélemény melyik, MSZP-által ajánlott személyt küldené EU-biztosnak. A felmérés eredményét itt olvashatja 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva