Hírek

2009.10.23. 15:04

Kiadatási őrizetbe került Zentai

Kiadatási őrizetbe helyezték és a perthi Hakea börtönbe szállították csütörtökön Charles Zentait (Zentai Károly), akit a magyar hatóságok azzal vádolnak, hogy 1944-ben Budapesten megölt egy zsidó fiatalembert - jelentette a WA Today ausztrál hírportál.

mti

Zentai nem nyilatkozott az újságíróknak, amikor helyi idő szerint délután négy óra után őrizetbe vették. Denis Barich, Zentai ügyvédje elmondta: addig nem nyújtanak be újabb fellebbezést, amíg Brendon O,Connor ausztrál belügyminiszter - Robert McClelland igazságügy-miniszter rendelkezésének megfelelően - nem dönt a kiadatásról.

A magyar Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében tudatta: amennyiben végrehajthatóvá válik az ausztrál belügyminiszter döntése, úgy az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Interpol Magyar Nemzeti Iroda teszi meg a szükséges intézkedéseket Zentai Károly Magyarországra szállítása érdekében. A tárca megjegyezte: ennek időpontja még nem ismeretes, mert az ausztrál belügyminiszter még nem döntött, valamint az ausztrál belső jog további fellebbezést tesz lehetővé a miniszteri döntés ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva