Hírek

2009.10.16. 12:48

Kína és Brazília dobta meg a Volkswagent

A Volkswagen szeptemberben 12 százalékkal több autót szállított le, mint az előző év azonos hónapjában. A növekedés a kínai és a brazil piacoknak köszönhető.

AP - Világgazdaság Online

Európa legnagyobb autógyártója a múlt hónapban 615 ezer gépkocsit szállított le, a 2008 szeptemberi 549 500 darabhoz képest. Kínában 66 százalékkal, Brazíliában 6 százalékkal több Volskwagen kelt el. Európában és Észak-Amerikában viszont 9 százalékkal csökkentek az eladások szeptemberben.

Továbbra is megfelelően teljesítünk a válságban és riválisainknál jobban fejlődünk – idézi az AP a cég marketing vezetőjének közlését. Detlev Wittig hozzátette: a 2010-es év kihívást jelent, mivel a globális kereslet negatívan hat majd a keresletre.

A megfigyelők szerint az elmúlt hónapokban a kormányzati csereprogramok dobták meg az autóeladásokat. A Volkswagen csoport, melynek márkái között található többek között a Skoda, az Audi és a Seat, az év első kilenc hónapjában 4,8 millió autót szállított le. A cég teljesítménye 2008 azonos időszakában 4,9 millió darab volt. A wolfsburgi vállalat piaci részesedése a tavalyi 10 százalékról 11,7 százalékra emelkedett idén szeptemberig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva