Hírek

2009.10.21. 17:31

Korlátoznák a gyorskölcsönök THM-jét

Korlátozott rendeletalkotási jogkört is kapna a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), amelynek lehetősége lesz megtiltani a hitelintézetek jogsértő magatartását; a gyorskölcsönök THM-jét pedig korlátoznák - számolt be a kormány döntéséről, illetve a csütörtökön beterjesztendő törvényjavaslatról a PSZÁF elnöke a kormányszóvivői tájékoztatón.

MTI

Erősödik a PSZÁF fogyasztóvédelmi funkciója is, így az ügyfelek panaszait hatósági eljárás keretében vizsgálja meg a felügyelet majd hoz döntést - magyarázta Farkas Ádám.
 
Hozzátette: a szervezet autonóm, az Országgyűlés felügyelete alá tartozó közigazgatási szervvé válhat január elsején, amelynek elnökét hat évre a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki.
 
A törvényjavaslat a jegybanki alapkamat tízszeresében maximálja a gyorskölcsönök teljes hiteldíj mutatóját (THM), ami jelenleg 70 százalék - mondta a kormányszóvivő.
 
Elfogadhatatlannak tartja a Fidesz, hogy a pénzügyi kormányzat és a nemzeti bank gyámsága alá helyezzék a pénzügyi felügyeleti rendszert. Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője azt mondta, hogy az MSZP-SZDSZ-kormány 2004-ben szétverte az addig jól működő felügyeleti rendszert, a bankok pedig ennek következtében az elmúlt öt évben azt csináltak, amit akartak.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva