Hírek

2009.10.31. 10:33

Kövér: a Jobbik a polgári táborra jelent igazi veszélyt

A Fidesz választmányi elnöke szerint a Jobbik igazi veszélyt a polgári, jobbközép táborra jelent. Kövér László a Magyar Nemzetnek adott interjúban elmondta: a jelenlegi nemzetközi erőtérben és történelmünk legsúlyosabb válságában kifejezetten árt a radikalizmus térnyerése.

mti

 A radikális Jobbik igazi veszélyt, fenyegetést a polgári, jobbközép táborra jelent - erről Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke beszélt a Magyar Nemzetben szombaton megjelent interjúban. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a jelenlegi nemzetközi erőtérben és történelmünk legsúlyosabb válsága közepette kifejezetten árt a jobbikos radikalizmus térnyerése. Hozzátette: minden, a Fidesz helyett a Jobbikra leadott szavazat a jövő esélyét gyengíti.

Kövér szavai szerint bár az első pillanattól kezdve a szocialistáknak látszott az érdekeit szolgálni a Jobbik működése, „de a fagyi visszanyalt" és a júniusi EP-választáson a Jobbik megverte az MSZP-t a hagyományos észak- és kelet-magyarországi fellegváraiban. A Fidesz választmányának elnöke szerint az MSZP összeomlása független a Jobbik fellépésétől, a radikális párt ugyanakkor ügyesen, bizonyos tekintetben profi módon használta ki az egyes országrészekben már szinte elviselhetetlen problémák nyomását. Leszögezte azonban, hogy a Jobbik egyszerű válaszaival szemben a megoldásokat, amelyek szerinte korántsem lesznek egyszerűek, csak a Fidesz nyújthatja az emberek gondjaira.

Kövér László kérdésre, miszerint a Fidesz szövetségi rendszerébe tartozó KDNP, Nemzeti Fórum, Fidelitas, Lungo Drom vagy a kisgazdák politikusai várhatóan milyen mértékben kapnak bizalmat a polgári tábor új jelöltjei között, azt mondta: a mostanihoz hasonló reprezentáció lehetőségét kell, hogy megkapják. Szövetségeseink soraiból számos egyéni képviselőjelölt is kikerül - tette hozzá azzal, hogy az országos és megyei képviselő-jelölti listát a jövő év elején szándékoznak összeállítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva