Hírek

2009.10.29. 12:28

Második lakásuk után már nem igényelhetnek költségtérítést a brit honatyák

A Sir Christopher Kelly vezette független bizottság várhatóan javasolni fogja, hogy vessenek véget a brit törvényhozók második lakására nyújtott jelzálog-kölcsön támogatásának.

BBC News - Világgazdaság Online

A tervek szerit a szigetország honatyáinak megtiltanák, hogy rokonokat foglalkoztassanak és egyúttal megszűnnének a jelentős összegű nyugdíj előtti jutalmak is. A szakértő a jövő héten teszik közzé javaslatait, amellyel szemben máris érzékelhető az ellenállás a képviselők egy része irányából. A miniszterelnök szóvivője ugyanakkor már közölte: nem tervezik, hogy szavazásra bocsássák a költségtérítési szabályok szigorítását célzó terveket.

A javaslatok értelmében várhatóan csökkentik az első osztályú utazásokra és a londoni utazásokra elszámolható költségeket, továbbá véget vetnek a napi 25 fontos "megélhetési pótléknak." A képviselők nem igényelhetnek támogatást a második lakásuk jelzáloghitelének fizetésére.

A BBC úgy értesült, hogy megrovásban részesül majd Tony McNulty volt miniszter a költségigénylései miatt. McNulty 60 ezer fontot igényelt második lakása után, amelyben a szülei laktak. A volt minisztert felszólítják majd, hogy fizesse vissza az igényelt költségtérítés egy részét és kérjen bocsánatot a parlament előtt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva