Hírek

2009.10.15. 06:13

Nyertünk Dániában, de így is negyedikek lettünk

Szerda este Európában befejeződött a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozata: a magyar csapat utolsó mérkőzésén 1-0-ra győzött Dániában, s csoportjában negyedik lett.

K. Mayer András

Jobb is ez így! Dél-Afrika messze van, amúgy sem tudtunk volna oda elutazni szurkolni, így most megint az otthon kényelmében, a tévé képernyője előtt figyelhetjük majd nyugodtan a vb eseményeit. Hogy a magyar válogatott nem lesz ott? Már megszoktuk.

A szövetségi kapitány, Erwin Koeman rendre fejlődésről, előrelépésről beszél a vb-selejtező kapcsán, s talán igaza is van akkor, ha a kiscsapatok elleni győzelmekre gondolunk. No meg a tegnap esti mérkőzésre, amelyen a már tuti csoportelső dánok gálázni akartak ellenünk, ehelyett végül egygólos vereséggel zárták a sorozatot.

Nem valószínű, hogy olyan nagyon bánkódtak volna... Ugyanakkor érdemes Koeman figyelmét felhívni arra a nyomasztó első 35 percre, amikor legalább három-négy gólt szerezhettek volna Tomassonék. Ha istenigazából kellett volna, valószínűleg belövik ezeket a helyzeteket – de már nem koncentráltak százszázalékosan, így ez lett belőle.

A második félidőben egyébként valóban szervezetten, fegyelmezetten futballozott a magyar válogatott, igazi csapatként küzdött. Ám nem szabad elmenni szó nélkül Gera Zoltán esete mellett, ami azért jelzi, hogy egyáltalán nincs minden rendben a Koeman-gárdában. A korábbi PMSC-s, majd ferencvárosi, jelenleg a Fulhamben légióskodó Gera ugyanis otthagyta a válogatottat, amikor megtudta, hogy még a kispadra sem ülteti le a kapitány.

– A szombati, lisszaboni meccs után hétfőn beszéltünk Koemannal, aki az edzésen félrehívott, kérdéseket tett fel, kritikát fogalmazott meg, és volt köztünk nézetkülönbség – mondta Gera. – A felvetései után éreztem, van esélye annak, hogy nem kapok helyet a csapatban Dánia ellen, de természetesen igyekeztem bebizonyítani, helyem van a kezdők között. Azután sajnos kedden elkéstem egy találkozóról, mert rosszul tudtam az időpontot, így öt perccel később jelentem meg. Ez hiba volt, aminek a következményeit nyilván viselnem kell.

Az 1. csoport tegnapi eredményei:

Dánia – Magyarország 0-1
G.: Buzsáky (35.).

Portugália – Málta 4-0
G.: Nani (14.), Simao (45.), Veloso (52.), Edinho (90.)

Svédország – Albánia 4-1
G.: Mellberg (6., 42.), Berg (40.), Svensson (86.), ill. Salihi (56.)

A csoport végeredménye:

1. Dánia 21 pont
2. Portugália 19
3. Svédország 18
4. Magyarország 16
5. Albánia 7
6. Málta 1

Európából kilencen már kijutottak

A vb eddigi kilenc európai résztvevője:

Anglia, Dánia, Hollandia, Németország, Olaszország (egyben címvédő), Spanyolország, Svájc, Szerbia, Szlovákia

A nyolc pótselejtezőre kényszerülő európai csapat:

Bosznia-Hercegovina, Franciaország, Görögország, Írország, Oroszország, Portugália, Szlovénia, Ukrajna

<!-- Nyertünk Dániában, de így is negyedikek lettünk Szerda este Európában befejeződött a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozata: a magyar csapat utolsó mérkőzésén 1-0-ra győzött Dániában, s csoportjában negyedik lett. K. Mayer András Európából kilencen már kijutottak A vb eddigi kilenc európai résztvevője:

Anglia, Dánia, Hollandia, Németország, Olaszország (egyben címvédő), Spanyolország, Svájc, Szerbia, Szlovákia

A nyolc pótselejtezőre kényszerülő európai csapat:

Bosznia-Hercegovina, Franciaország, Görögország, Írország, Oroszország, Portugália, Szlovénia, Ukrajna -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva