Hírek

2009.10.18. 10:20

Ok nélkül hirdet sztrájkot a VDSZSZ - állítja a szaktárca

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium úgy látja, hogy a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete sztrájkfelhívásában közölt indokok nem helytállóak, a munkabeszüntetés a kormányzati szándékok akaratlan félreértésén vagy tudatos félremagyarázásán alapul.

Világgazdaság Online

A szaktárca – a kollektív munkaügyi vita során tett ígéretének megfelelően – október 17-én elküldte véleményezésre a vasúti reprezentatív szakszervezeteknek a 2010-es menetrendi megrendelés koncepcióját. A dokumentumban foglaltakat a kormányzati oldal a jövő héten két egyeztetésen is tárgyalja az erre nyitott érdekképviseletekkel.

A megküldött információkból világosan látható, hogy az az elképzelés, amely ellen a VDSZSZ közös fellépést szorgalmaz, sztrájkra hív fel, a szakszervezet közleményében jelzett formában nem létezik – áll a minisztérium közleményében. A jövő évi közszolgáltatási szerződésben foglalt megrendelés alapján az érdekképviselet által vélelmezett 3000 kilométert mintegy kétszeresen meghaladó mértékű hálózaton indul vasúti személyszállítás.

A vasúti személyszállítási megrendelésből kimaradó települések autóbuszos szállítással, a jelenleginél magasabb színvonalon lesznek elérhetők. A rendelés nélküli szárnyvonalakon igény esetén tovább folytatódhat a teherforgalom és helyi vállalkozásban akár a személyszállítás is – szól a közlemény.

További részletek a szaktárca álláspontjáról

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva