Hírek

2009.10.29. 09:02

Rádiódöntés: egyszerre jó a jobb- és baloldalnak?

Az ORTT elnöke, Majtényi László bírálja a testület szerdai döntését, amely szerint az FM1 konzorcium és az Advenio Zrt. üzemeltetheti a Sláger, illetve a Danubius Rádió rádiós frekvenciáját. Majtényi az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában megismételte: akár perelhető is a két frekvencia.

MR1-Kossuth Rádió

Majtényi László az MR1-Kossuth Rádió csütörtök reggeli műsorában elmondta, hogy szerinte politikai döntés született. Hogy ez azt jelenti-e, a döntés egyszerre kedvez a jobb- és a baloldalnak, erre azt válaszolta: „ez nagyon valószínű feltételezés”.

Elgondolkodtatónak nevezte, hogy a köztársasági elnök kifejezetten intette az ORTT-t, a törvényeknek megfelelő és szakmai döntést hozzon, majd a miniszterelnök is hasonlóképpen nyilatkozott, sőt, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke is „aggódó levelet írt az ORTT-nek”.

Kérdés, hogy az ORTT-nek egy ilyen döntése után miért nem mondott le a testület elnöke. Majtényi László azt mondta: többféle lehetősége van, hogy mit csináljon ebben a helyzetben, és komoly megfontolások után hozza majd meg a döntését.

Szerdán azt is említette, hogy a döntést akár be is lehet perelni. Most megismételte, valóban nem lehet kizárni a frekvenciák perelését, és példa is van arra, hogy egy ilyen per sikeres volt. De ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy a per végéig felfüggesztik a sugárzást az adott frekvencián. Szerinte rossz a médiatörvény, mert nem mond semmit a bírói jogorvoslatról. Az biztos – tette hozzá -, hogy a nyertesek elkezdhetik használni a frekvenciákat. Hogy miként alakulhat egy peres eljárás, ezt nehéz megjósolni.

Az ORTT-döntésről itt olvashat bővebben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva