Hírek

2009.10.16. 08:33

Steiner: a BKV-ügyben a politikai felelősség a szocialistáké

Nem tárták fel a BKV-s szerződések körüli visszásságokat, ezért a politikai felelősség a szocialistáké - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Steiner Pál, a Fővárosi Önkormányzat MSZP frakciójának vezetője.

InfoRádió

A BKV körül kirobbant ügyek első számú felelőse a vállalat mindenkori vezetője: Aba Botond, Antal Attila, Balogh Zsolt és ha aláírt vitatott szerződéseket, akkor Kocsis István is - mondta az InfoRádióban Steiner Pál, aki hozzátette: a BKV-vezetőknek kellett volna kidolgozniuk olyan ellenőrző rendszert, amely kiszűri a visszásságokat.

A szocialista városatya elismerte, hogy a BKV-ügyben az MSZP-é a politikai felelősség. Nem vettük észre és nem tártuk fel a visszásságokat, és nem intézkedtünk - fogalmazott.

Mivel lépni kellett BKV-ügyben, és ehhez nem kaptak segítséget az SZDSZ-től, az MSZP nem akart koalíciós partnerként együttműködni - hangsúlyozta.

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője szerint nem lehet Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes nyakába varrni a BKV-s botrányokat. Neki annyi a felelőssége az ügyben, hogy valamilyen oknál fogva az ügy elkerülte a figyelmét - fogalmazott.

Steiner Pál arra a kérdésre, hogy miért kellett Hagyó Miklósnak hátra lépnie és lemondania a BKV szakmai felügyeletéről, azt válaszolta: ha beindul egy tisztulási folyamat, akkor olyan áldozatok is vannak, "akiknél nem egyforma mértékkel mér a sors".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva