Hírek

2009.10.29. 13:02

Szabálytalanságok az új Erkel Színház projektje körül

Mellőzték a PPP-beruházások véleményezésére hivatott tárcaközi bizottságot az új Erkel Színházról hozott kormányhatározat előkészítése során.

MR1 - Kossuth Rádió

Annak ellenére is, hogy a hatályos jogszabályok szerint a testület állásfoglalása nélkül a beruházásról szóló előterjesztés nem kerülhetett volna a kabinet elé. A több mint hetvenmilliárdos Erkel-projekthez korábban nem adott támogató véleményt a magánbefektetők és az állam közös projektjeinek vizsgálatára létrehozott tárcaközi bizottság.

A testület finanszírozási és jogi problémákat is talált a projekt korábbi terveiben, és az MR Online értesülése szerint a véleményező testületet vezető közlekedési minisztérium szakértői később is ellenezték a beruházásról szóló előterjesztést. A projektgazda kulturális tárcánál másként emlékeznek a történtekre.

Ellentmondások látszanak az új Erkel Színház beruházásáról tett előterjesztések, valamint a vonatkozó jogszabályok között. A több tízmilliárdos projektről hozott szeptember 23-i kormányhatározat előkészítéséből ugyanis kihagyták a PPP-beruházások vizsgálatára létrehozott bizottságot, és az Erkel Színház évek óta esedékes megújítása kapcsán korábban is felvetődtek szabálytalanságok.

A PPP tárcaközi bizottság januárban több szempontból is aggályosnak találta az Erkel Színház megújításának terveit, és az MR Online értesülése szerint a KHEM PPP ügyekkel foglalkozó szakértői a beruházással kapcsolatos szeptemberi kormányhatározat előtt sem támogatták a projekt elfogadását.

A cikk folytatása, valamint további háttér és információk itt olvashatók!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva