Hírek

2009.10.12. 08:31

Változhat a szabálysértési törvény

A szabálysértési törvény módosítását kezdeményezi a kormány. A cél az ügyek hatékonyabb felderítésének segítése és a sértett érdekeinek nyomatékos megjelenítése.

VG

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter ezt bejelentve emlékeztetett: Bajnai Gordon kormányfő 10 pontos közbiztonsági csomagot jelentett be a rend és a biztonság erősítése érdekében.



A tízpontos csomag eleme a szabálysértési törvény módosítása – olvasható a kormanyszovivo.hu-n. A 20 ezer forintos értékhatár alatti vagyon elleni bűncselekmények esetében az 1999-ben elfogadott szabályozás az elkövető lakhelye szerint illetékes jegyzőt jelölte ki az eljárás lefolytatására.

A kormány javaslata szerint a jövőben a cselekmény elkövetésének helye szerinti jegyző lesz az illetékes. De a rendőrségnél is lehet bejelentést tenni, és a törvény elő fogja írni, hogy a rendőrnek meg kell vizsgálnia, van-e azonnal végrehajtandó nyomozati cselekmény. Ugyanakkor a rendőrség nem folytatja le a teljes nyomozást. A módosítások jövő januártól lépnének életbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva