Hírek

2009.10.02. 12:32

Vége a csereprogramnak – Zuhant az autóvásárlások száma az USA-ban

A szeptemberi autóeladási adatokon érzékelhető a roncsautóprogram lezárulása. Az elmúlt hónapban 23 százalékkal kevesebb gépkocsit adtak el az Egyesült Államokban.

Világgazdaság Online

Az autópiac gyengülését éppen az a General Motors és Chrysler sínylette meg leginkább, amelyek most igyekeznek új lendületet venni a csőd után.

A GM 45, a Chrysler 42 százalékkal kevesebb gépkocsit adott el, mint augusztusban – jelenti a Reuters nyomán a Világgazdaság Online.

A Ford – az egyetlen amerikai gyártó, amely elkerülte a csődöt – mindössze 5 százalékos mínuszt könyvelt el. A Honda eladásai 20 százalékkal csökkentek, a Toyota 13, a Nissan 7 százalékkal kevesebb autót értékesített.

Szeptemberben 9,2 millió autót kelt el a tengerentúlon, ez a legalacsonyabb adat április óta. Az Autodata Corp. mérése szerint a teljes gépjárműipar eladásai 41 százalékkal csökkentek augusztushoz képest, ez megfelel az elemzői várakozásoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva