Hírek

2009.11.05. 09:55

A sukorói befektető is az APEH adóslistáján

A sukorói kaszinóberuházás előkészítője, Joav Blum is szerepel az APEH egyik adóslistáján.

Népszabadság

Blum közleményben tudatta, hogy egyetlen fillér köztartozása sincs, holott a feketelista szerint több mint tízmillió forint 180 napon túli köztartozása volt szeptember harmincadikán – írja a Népszabadság.

A lap információi szerint Blum Sukorón vásárolt volna ingatlanokat magánszemélyektől amellett a földterület mellett, amelyet csere révén a magyar államtól vett. Az adóhatóság emiatt több mint 50 millió forint illetéket vetett ki előleg címén. Ez a szerződés végül meghiúsult.

A felek kérték az illetékes földhivatalt, hogy törölje a széljegyet az ingatlan-nyilvántartásból, a kérelmet megküldték az adóhatóságnak is. Csakhogy az APEH a kötelezettséget addig nem törli, amíg az adásvétel a széljegyen szerepel. A földhivatal - formai okokra hivatkozva - többszöri fellebbezés után csak 2009 júliusában törölte a széljegyet, így az APEH csak ez után vonta vissza a tartozást, amely így túlnyúlt a 180 napon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva