Hírek

2009.11.27. 10:06

Állásába kerülhet, ha lóg a tűzvédelmi oktatásról

Ha a munkavállaló megtagadja a munkavédelmi oktatáson való részvételt, rendkívüli felmondással megszüntethető a munkaviszonya – hívta fel a figyelmet a Legfelsőbb Bíróság (LB) az alábbi jogvitában.

Világgazdaság

Az ügy felperese marós munkakörben dolgozott a cégnél, amely munkavédelmi oktatást szervezett. Az órát azonban több munkavállaló – köztük a felperes – kérésére egy későbbi napra halasztották.

 

Ezen a felperes nem vett részt, ellenben az oktatást megzavarva többször átment a termen, kezével jelezte, hogy írják alá helyette is a jelenléti ívet, majd távozott. Üzemvezetője még aznap este számon kérte a távolmaradást. Másnap pedig az ügyvezető azt közölte vele telefonon, hogy mulasztása miatt megválnak tőle. Az ügyvezető – mivel külföldön tartózkodott – az üzemvezetőt utasította a rendkívüli felmondás elkészítésére, és felhatalmazta az ügyvezetői bélyegző használatára is.

A dokumentumot az üzemvezető írta alá. Indokként a munkavállalónak a munkáltatói kötelezéssel szembehelyezkedő magatartását jelölte meg, és hivatkozott az együttműködési kötelezettség megsértésére.

A tényállás alapján a munkaügyi bíróság megalapozottnak és jogszerűnek minősítette a munkáltatói intézkedést.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva