Hírek

2009.11.06. 16:59

Chávez betiltotta a légkondikat és a hűtőgépeket

A venezuelai El Nacional is szerdán közölte a hivatalos közlönyben megjelent kormányhatározatot: az energiaügyeket is irányító kereskedelmi tárca az energiatakarékosság jegyében megtiltotta, hogy fél évig Venezuelába importáljanak használt vagy felújított légkondicionáló készülékeket, fagyasztókat és hűtőgépeket. A már az országba szállított készülékeket a forgalmazók csak 2010. június 30-ig adhatják el.

mno

Csakhogy nemcsak emiatt fáj a feje a venezuelai lakosságnak, és a kormánynak: részben a karbantartás elmaradása, részben a túlzott fogyasztás miatt mind gyakrabban fordulnak elő tartós áramszünetek: például Barcelona város La Aduana negyedében (Kelet-Venezuela, Anzoátegui állam) az egyik forgalmas utat lezáró dühös lakosok azt állították csütörtökön, hogy már 15 napja nincs áram.

Ezért addig tartják lezárva az útszakaszt, amíg nem kapcsolják vissza az áramot. A fővárostól, Caracastól délre fekvő Portuguesa állam székhelyén, Guanare egyik negyedében is már 12 napja várnak a folyamatos áramellátás helyreállítására, mert a transzformátor felrobbant, és az állami nagyvállalat, a Corpelec még nem reagált a lakosok kérésére. Az itt élő kárvallottak ugyancsak lezárták az egyik ültetvényre vezető forgalmas utat, hogy felhívják a Chávez-párti kormányzó és főpolgármester figyelmét a sürgető problémára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva