Hírek

2009.11.19. 08:22

Csécsei ingatlanbotrány és zsarolás miatt mondott le?

Egy közeli kirobbanással fenyegető józsefvárosi ingatlanbotrány is állhatott Csécsei Béla néhány hónappal ezelőtti lemondásának hátterében. A VIII. kerület, 16 évi polgármesterkedés után egészségi okok miatt idő előtt távozott vezetője szerint nincs összefüggés távozása és a között, hogy egy „vitatott vizsgálat” szerint már eddig is legalább hárommilliárdos kárt okozott az önkormányzatnak a Corvin sétány program nevű kerületi gigaberuházás, s egy százmilliós adócsalás gyanúja is felsejlik az ügyben.

Népszabadság

Szabó Zoltán szocialista képviselő hétfőn azt mondta: megzsarolhatták Csécsei Bélát, a VIII. kerület első emberét, aki 16 év polgármesterkedés után, szeptember 2-án egészségi okokra hivatkozva lemondott. De mivel zsarolták meg Csécseit és főleg kik? Ezekre a kérdésekre Szabó nem adott választ.

Számos jel utal arra, hogy Csécsei távozásának hátterében egy kirobbanással fenyegető józsefvárosi ingatlanbotrány is állhat. Csécsei nem kívánt reagálni a feltételezett megzsarolásáról szóló szocialista bejelentésre, fenntartotta korábbi állítását, hogy egészségi okokból távozott pozíciójából.

Az önkormányzat belső ügyeit ismerő források szerint azonban, ha mégsem így történt, a kerületi gigaberuházás, a Corvin sétány program lehet az a „valami”, ami miatt már eddig is főhetett a kerület vezetőinek feje, s ahol olyan szabálytalanságok sorának a gyanúja vetődött fel az elmúlt hónapokban, amelyek kapcsán még a polgármester felelőssége is felvetődhet. A szóban forgó gyanús ügyekben a képviselő-testület illetékes bizottsága kétéves vizsgálatot rendelt el, de az máig nem zárult le.

A Népszabadság értesülése szerint Hárs Gábor, az MSZP országgyűlési frakciójának tagja, aki egyben a VIII. kerületi testület gazdasági, kerületfejlesztési és közbeszerzési bizottságának is tagja, október 27-én feljelentésnek beillő bejelentést tett a józsefvárosi Rehabilitációs és Városfejlesztési Zrt. (Rév8 Zrt.) gazdálkodásával összefüggésben a Központi Nyomozó Főügyészségen.

Cáfol a Rév8

A Népszabadság mai számában megjelent állításokkal ellentétben Józsefváros nemcsak hogy nem bukott milliárdokat a Corvin Sétány projekten, hanem a beruházó 1,6 milliárd forintos többletvállalásának eredményeként jelentős többletbevételhez jutott – tudatta a Rehabilitációs és Városfejlesztési (Rév8) Zrt. Erről többet itt olvashat

Népszabadság -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva