Hírek

2009.11.28. 13:00

Egységes MSZP-javaslat Mesterházy miniszterelnök-jelöléséről

Az MSZP országos elnöksége és választmánya közös javaslatként terjeszti a december 12-i kongresszus elé Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltségét. Ezt Lendvai Ildikó, a párt elnöke és Simon Gábor választmányi elnök együtt jelentette be a választmány szombati ülésének szünetében.

MTI

 Mesterházy Attila azt hangsúlyozta: a jobboldalt nem ellenségnek, hanem ellenfélnek tekinti, amely arra számíthat, hogy az MSZP keményen fog az igazáért harcolni. Mesterházy miniszterelnök-jelöltségét budapesti zárt ülésén az MSZP országos választmánya egyhangúlag támogatta - értesült korábban az MTI. Az elnökség a héten döntött arról, hogy Mesterházyt javasolja kormányfőjelöltnek.
 
Az MSZP miniszterelnök-jelöltjéről a december 12-i kongresszus hozza meg a végső döntést.
 
Mesterházy Attila szocialista frakcióvezető szerint az MSZP-n belüli generációs együttműködésre, csapatmunkára, intenzív, "beleállós kampányra" van szüksége a pártnak. Az MTI értesülései szerint többek közt erről beszélt a szombati választmányi ülésen az elnökség által kormányfőjelöltnek javasolt politikus.

A frakcióvezető szerint - tudta meg az MTI - a program szempontjából fontos a folytonosság, vagyis vállalni kell az eredményeket, ugyanakkor változás képességét is meg kell mutatni, azt, hogy a szocialisták mit akarnak a jövőben másként csinálni. Az MTI információi szerint arról is beszélt: bűnnek tartja azt, ha valaki a közösség ellen akar cselekedni, de mindenkinek, aki velük akar dolgozni, annak helye van a csapatban. Mesterházy Attila úgy fogalmazott: a következő időszak nem az egyéni utak ideje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva