Hírek

2009.11.10. 09:29

El a kezekkel! - Az SZDSZ védi Kertész Imrét

Kertész Imre védelmében szólalt fel napirend előtt a parlamentben a szabad demokrata Gusztos Péter, aki El a kezekkel Kertész Imrétől! című felszólalásában azt tette szóvá és ítélte el, hogy egy a Magyar Nemzet címlapján öles betűkkel hirdette, hogy "Nobel-díjas nemzetgyalázás" történt.

MTI

Erre a megállapításra a lap Kertész Imre születésnapi interjújának meglehetősen sajátos kommentálásával jutott, miután tendenciózusan értelmezte a Nobel-díjas író "keserű szavait" - hívta fel a figyelmet.

Megint jönnek azok, akik megfogalmazhatják, hogy ki a jó magyar, ki a nemzet része - jelentette ki a politikus, utalva arra, hogy mindez nem sokkal az után történik, hogy nem a "kedvenc" napilapban, hanem a "kedvenc" hetilapban a nemzetietlen könyvek megcsonkítására buzdítottak.

Gusztos azt is felidézte, hogy az általa elítélt cikkben megszólalt a Magyar Írószövetség titkára is, aki szerint Magyarországon elhanyagolható az antiszemitizmus jelentősége, de ehhez rögtön hozzátette: ő viszont inkább arra emlékszik, hogy a jobboldalon annak idején, a Nobel-díj Kertész Imrének ítélésekor sokan "Imre Kertészt" emlegettek.

Feltűnik, honnan jönnek ezek a minősítések - jegyezte meg Gusztos Péter -, a "kedvenc" napilapból és a "kedvenc" hetilapból, abból a környezetből, ahonnan naponta ömlik a rasszista mocsok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva