Hírek

2009.11.06. 18:06

Elítélték Overdose tulajdonosát

A csodalóként emlegetett Overdose tulajdonosát egy év hét hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték csődbűntett miatt Romániában.

Világgazdaság Online - Éber Sándor

Első fokon letöltendő börtönbüntetésre ítélték tegnap Mikóczy Zoltánt, az Overdose versenyló tulajdonosát, szlovák állampolgárt és magyar állampolgárságú üzlettársát Romániában. „Mikóczyt egy év és hét hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték csődbűntett miatt, üzlettársára, Györke Sándorra pedig két év és két hónapot szabtak ki – közölte Cristian Monenci, a nagyváradi törvényszék szóvivője”. Az üzlettársat csődbűntett mellett magánokirat-hamisításra való felbujtásban is vétkesnek találták.

A gyorsított eljárásban meghozott ítélet miatt mindkettőjüket kiutasítják Romániából. A nem jogerős ítélet ellen az elítéltek fellebbeztek, ennek elbírálásáig nagyváradi letartóztatásban kell maradniuk. Mikóczyt és Györkét október 21-én helyezték előzetes letartóztatásba, mert a csődbiztos engedélye nélkül akarták elvinni felszámolás alatt álló élesdi húsfeldolgozójuk 43 millió forintra becsült és elárverezés előtt álló gépsorait.

A vád szerint arra kényszerítették a cég romániai ügyvezetőjét, hogy hamis dokumentumokat állítson ki a gépek akadálytalan szállítása érdekében, ezeket a bíróság megsemmisítette. Az ügyvezető jelentette fel őket, és a román határ felé haladva kapták el őket. Mindkét elítélt ártatlannak vallotta magát, ügyvédjük szerint az ellenük feljelentést tevő ügyvezető igazgatójuk vádolható gazdasági bűncselekményekkel.

A cikk nem ért véget, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva