Hírek

2009.11.02. 16:28

Erdei: Nem kellett az adófizetők pénzéből a bankokra költeni

A magyar bankrendszer stabil és egészséges, és bár voltak veszteségei, egyetlen forintot sem kellett rákölteni az adófizetők pénzéből - jelentette ki Erdei Tamás, a magyar Bankszövetség elnöke a szervezet által rendezett mai háttérbeszélgetésen.

Világgazdaság Online

Az elmúlt években megszokott eredményességet ugyanakkor – tette hozzá - az idén nem tudja produkálni a szektor: ennek ellenére az összesített eredmény pozitív lesz 2009-ben, bár az előfordulhat, hogy egy-két bank negatív eredménnyel zárja az évet.



Erdei Tamás leszögezte: a tavalyi sokkon túljutottunk, ám a refinanszírozás sokkal drágább, ami mind a betéti-, mind a hiteloldalon érezteti hatását.

Ami az MNB devizahitelekkel kapcsolatos kezdeményezését illeti, az elnök közölte: a pénzügyi felügyelet, a jegybank és a bankszövetség közös munkacsoportot hozott létre, és rövid időn belül megszülethet a minden érintett által támogatott kormányrendelet-tervezet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva