Hírek

2009.11.06. 07:38

Fidesz: a házassági és élettársi kapcsolat nem egyenlő - Nem szavazták meg az új Ptk-t

A Fidesz nem szavazza meg az új Polgári Törvénykönyvet - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a párt helyettes frakcióvezetője.

InfoRádió

A Fidesz továbbra sem támogatja és nem szavazza meg az új Polgári Törvénykönyvet (Ptk.) - hangsúlyozta a rádióban a párt helyettes frakcióvezetője, aki hangsúlyozta: Sólyom László is utalt arra, hogy minőségi kifogások vannak a törvénnyel szemben.

Répássy Róbert hozzátette: a Fidesz kifogásolja a törvénytervezet családjogi részét is, például azt, amely a házassággal közel egyenrangúvá tenné az élettársi kapcsolatot.

Úgy véli, komoly aggályokat vet fel az is, hogy az új Ptk. 2010. május 1-jén lépne hatályba, alig több mint négy hónappal a kihirdetése után. Ez egy több mint 1200 paragrafusból álló jogszabály esetén komoly alkotmányossági aggályokat vet fel, hiszen kellő időt kell biztosítani a jogalkalmazóknak, hogy felkészüljenek a törvény életbe lépésére - mondta Répássy Róbert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva