Hírek

2009.11.22. 13:27

Fideszes ingatlanpanamát sejt az MSZP

A Fidesz által vezetett Pest megyei önkormányzat 6,5 millió forintért elkótyavetyélt egy siófoki vízparti nyaralót - mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján Szabó Zoltán szocialista politikus.

MTI

Az MSZP "Így kormányoztok ti!" című sajtótájékoztató-sorozatának 19. részében Szabó Zoltán, szocialista parlamenti képviselő emlékeztetett arra, hogy a több mint 600 négyzetméteres, balatoni, vízparti telken álló 100 négyzetméteres nyaralót az önkormányzati értesítés szerint a legjobb ajánlatot tevő nyerte el.

Szabó Zoltán azt mondta, ez a vevő az az Árvai László volt, aki korábban kétszer is a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje volt, és 1998-2002 között a Pest megyei közgyűlésnek is tagja volt. Hozzátette, Siófokon 6,5 millió forintért egy lényegesen rosszabb helyen fekvő, 17 négyzetméteres sorházi apartmant lehet vásárolni.

A vízhez közeli üres telkek négyzetméterára 50-100 ezer forint között mozog, az MSZP-s képviselő számításai szerint így csak a telek 30 millió forintot ér. Megjegyezte, hogy a hasonló méretű és adottságú házakat 20-40 millió forint között szokták kínálni a környéken.

Szabó Zoltán szerint a Fidesz és a Pest megyei önkormányzat fideszes vezetője, Szűcs Lajos úgy gondolja, hogy "az önkormányzat vagyonával, az adófizetők pénzével bármit meg lehet tenni".

A szocialista politikus vitathatatlannak nevezte, hogy kerültek napvilágra hasonló esetek más, esetenként kormánypárti képviselőkkel kapcsolatban is. Ilyenkor a jobboldali sajtó ingatlanpanamát kiált, a fideszes Balsai István "elszámoltatásról szónokol", az ügyészség pedig nyomozást rendel el. Az "elkótyavetyélt üdülő" esetében viszont "úgy tűnik, hogy ezekre egyelőre várni kell".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva