Hírek

2009.11.30. 12:27

Gulyás József kilép az SZDSZ-ből és a frakcióból is

Huszonegy év után kilép az SZDSZ-ből és távozik a párt képviselőcsoportjából is Gulyás József.

Hírszerző

"A tegnapi napon az SZDSZ jelenlegi vezetőihez írott levelemben attól a párttól búcsúztam el, melynek alapítója vagyok, ma pedig az SZDSZ frakciótól. Nem könnyű szívvel, de alapos megfontolás után hoztam meg döntésemet. A magam részéről arra törekszem, hogy egykori pártomtól, és a frakciótól méltósággal, személyeskedésektől mentesen váljak el" - áll a politikus Hírszerzőhöz eljuttatott közleményében

"Ki kell mondanom a párttal kapcsolatosan, hogy az idén nyáron elkezdett "megújulás" nem csak erőtlen, de iránya több ponton hibás, ezért nem kívánom fenntartani azt a látszatot, hogy a frakcióval való szakítás egyúttal állásfoglalás és kiállás lenne az SZDSZ által most képviselt, leginkább értelmezhetetlennek nevezhető politikája mellett" - fejti ki döntését Gulyás.

A politikus úgy látja: az SZDSZ már nem iránytű a liberális közönség számra, döntései, nyilatkozatai ellentmondásosak, az SZDSZ frakció tevékenységével együtt pedig értelmezhetetlenek. Gulyás József a jelenlegi helyzetben az SZDSZ megújulására, magára találására sem a választások előtt, sem pedig azt követően nem lát esélyt.

"Nem készülök nagy ugrásra. Nem készülök arra, hogy más párt színeiben folytassam tovább a politizálást” - áll a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva