Hírek

2009.11.11. 10:13

Jól mennek a forinthitelek

Nem kezdték rosszul pályafutásukat a hazai bankok által újonnan kifejlesztett forintalapú, piaci feltételek mellett nyújtott lakáshitelek, amelyek leginkább az euróban denominált kölcsönökkel, illetve a támogatott konstrukciókkal szemben próbálnak alternatívát nyújtani – legalábbis ez derül ki az érintett hitelintézetek lapunkhoz eljuttatott nyilatkozataiból.

VG

A viszonylag kedvező fogadtatás ellenére ugyanakkor nem valószínű, hogy a piaci feltételek mellett kínált új forinthitel-konstrukciók gyökeresen felforgatnák a hazai piacot, hiszen a lakáscélú kölcsönök iránti kereslet igencsak megcsappant az utóbbi hónapokban.

Forintalapú lakáshitelből például szeptemberben összesen 7 milliárd forintnyit helyeztek ki a hitelintézetek, holott a régebbi támogatott konstrukció fénykorában még havi 60-80 milliárdra is akadt példa. Ezzel együtt a forintalapú lakáskölcsönök állományának lassú erodálódása az utóbbi néhány hónapban megállt, és növekedni kezdett az arányuk az egyébként igen alacsony új kihelyezéseken belül.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva