Hírek

2009.11.24. 08:42

Karcsúsít a Magyar Közút – tizenkét megyei igazgatóság szűnhet meg

Drága fogyókúrára készül a Magyar Közút Nonprofit Zrt.: a társaság közel 900 millió forint költséggel, 172 fővel csökkentené dolgozói számát.

BAMA

A 108 millió forintért végrehajtott első karcsúsítás után az igazgatóságban nincs egyetértés az új tervről. A döntés a közlekedési miniszteré – írja a Nol.hu.

Ha a közlekedési tárca vezetője jóváhagyja az átalakítási terveket, a fogyókúrát a "végeken" koplalják meg. A terv szerint az MK 12 megyei igazgatósága húzhatja le a rolót. A megalakuló hét regionális igazgatóság a nem vezető beosztású dolgozók döntő többségét feltehetőleg megtartaná. A lap információi szerint az igazgatók, és közvetlen munkatársaik viszont lapátra kerülnének.

Az átszervezés látszólag megtakarítást ígér: az MK 172-vel csökkentené vezető beosztású munkatársai számát. A váltás után munkabérüket már nem kellene fizetni. Mindennek azonban megvan az ára. A Népszabadság úgy tudja ugyanis, hogy a távozni kényszerülő dolgozók kifizetése 829 millió forintba kerülne az előterjesztés szerint. Arra azonban a dokumentum nem ad választ, hogy a költséges karcsúsítás milyen eredményekkel kecsegtet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva