Hírek

2009.11.25. 14:30

Kötelező – Trükköznek a biztosítók?

Hiába várja jövő évi "hivatalos" kötelező biztosítási díjértesítőjét az autósok nagy része, mert az már valószínűleg meg sem érkezik idén novemberben – derül ki a Biztosítás.hu Kft. autósok körében végzett piackutatásából.

Világgazdaság Online

A korábbi években az autósok már megszokhatták, hogy november második felében kapják kézhez biztosítójuktól hivatalos díjértesítőjüket. Az értesítésben az éppen aktuális biztosító arról tájékoztatta az autósokat, hogy ha nála maradnak, mennyit kell majd fizetniük következő évi kötelező biztosításukért.

Sokan az autósok közül "biztos, ami biztos" alapon a múltban megvárták ezen leveleket és biztosítóváltásukat csak régi biztosítójuktól kapott értesítésük birtokában kezdeményezték. Az is jellemző volt, hogy az általában magasabb díjat tartalmazó értesítés hatására olyanok is a biztosítóváltás mellett döntöttek, akik egyébként nem tervezték, hogy ellenőrzik díjukat az internetes kalkulátorokon.

A Biztosítás.hu idei tapasztalatai szerint azonban ezen értesítések csak kis számban érkeztek meg eddig az ügyfelekhez, ezért az internetes alkusz telefonos piackutatást végzett az autósok körében. Az autósok válaszából kiderült, hogy az autósok fele még egyáltalán nem kapott idén értesítést "maradós" díjáról.

Az internetes portál szerint az értesítések jelentős része már meg sem fog érkezni az autósokhoz, amivel egyes biztosítók azt kívánják elérni, hogy aki lehet, maradjon le a december 1-ei biztosítóváltási határidőről.

A cikk itt folytatódik!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva