Hírek

2009.11.12. 08:09

Közös MSZP-MDF-SZDSZ-jelölt? Inkább csak Budapesten jöhet szóba

Valószínűbb, hogy egy közös, MSZP-SZDSZ-MDF-támogatással bíró főpolgármester-jelölt induljon a fővárosban, mint hogy egy hasonló, hárompárti összefogással indított miniszterelnök-jelölt méresse meg magát a tavaszi országgyűlési választásokon – írja a Népszava.

Népszava - hirado.hu

Az MSZP Budapesten a legesélyesebb főpolgármester-jelöltet támogatja - mondta a lapnak Molnár Zsolt, az MSZP budapesti ügyvezető alelnöke, fővárosi kampányfőnök.

Úgy vélte: jelenleg reálisan egy szocialista jelölt köré teremthető meg ez a széles körű összefogás, a párt fővárosi szervezeteiben pedig Horváth Csaba leköszönő főpolgármester-helyettes mögött van a legerősebb támogatottság - számol be a hirado.hu a Népszava cikke alapján.

Hozzátette: alapvetően egy MSZP-SZDSZ közös jelöltben gondolkodnak, aki szocialista politikus, de ha ehhez a személyhez és főként a szocialisták programjához az MDF is partner lesz, nyitottak a hárompárti egyeztetésre.

Mint korábban beszámoltunk róla, a szabad demokraták elnöke vetette fel, hogy Bokros Lajos lehetne az MSZP, az MDF és az SZDSZ közös kormányfőjelöltje. A javaslatot az MDF komolytalannak nevezte.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva