Hírek

2009.11.16. 14:20

LMP: hivatalossá vált a mutyi

Immár hivatalossá vált a mutyi – jelentette ki kategorikusan hétfőn Kispál Gergely. A Lehet Más a Politika (LMP) 8. kerületi polgármester-jelöltje annak kapcsán mondta ezt, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság megbírságolta Józsefváros önkormányzatát, mert a kerületi parkolási pályázatot egy az egyben a Centrum Kft. profiljára írta ki. Mutyizásuk „eredményét” így a józsefvárosi lakosok fizetik meg.

Világgazdaság Online

Kispál Gergely polgármester-jelölt szerint ez az ügy is rávilágít arra a Magyarországon terjedő képmutató magatartásformára, amely a két nagy párt, a Fidesz és az MSZP politizálását jellemzi. Ha az ország hosszú távú érdekeiről és az emberek mindennapjait érintő kérdésekről van szó, még egy asztalhoz sem hajlandók ülni, de ha az önkormányzati pénzcsatornák megcsapolásáról és a józsefvárosi polgárok tudatos megkárosításáról kell dönteni, akkor gyorsan megköttetik a vérnarancs mutyikoalíció.


Kispál Gergely polgármester-jelölt a sajtótájékoztatón kijelentette: megválasztása esetén bevezeti a részvételi költségvetés intézményét, amely lehetőséget ad a kerület polgárainak, hogy legalább részben eldöntsék, mire kívánják elkölteni józsefvárosi adófizetők pénzét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva