Hírek

2009.11.01. 10:01

Magyarországon fogták el a román rendőrgyilkost

Magyarország területén elfogtak egy román férfit, akit egy román rendőr meggyilkolásával gyanúsítanak - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

MTI

Az emberölés egyik gyanúsítottját a kiszombori határrendészek fogták el szombat délután. A romániai nagyszentmiklósi (Sannicolau Mare) határrendőrség objektumőrét szombaton hajnalban érte halálos lövés Nagyszentmiklós belterületén.

A román rendőröknek sikerült beazonosítaniuk a bűncselekmény feltételezett elkövetőit, öt személyt, akik közül négyet el is fogtak, ám az ötödik szökésben volt. Később őt fogták el Magyarországon.

Az egyik kiszombori határrendész a fénykép alapján felismerni vélte a férfit, akit nem sokkal korábban az átkelőhelyen beléptettek, így a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság azonnal ellenőrző-áteresztő pontokat állított fel a lehetséges útvonalakon.

Ennek során az egyik ellenőrzési ponton akadt fenn a 19 esztendős román férfi, akit a rendőrség őrizetbe vett, és értesítette róla az illetékes román szerveket - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva