Hírek

2009.11.19. 10:58

Megnyílt Európa legnagyobb plazája

Isztambulban megnyílt földrészünk legnagyobb bevásárlóközpontja: a Forum Istambul nem kevesebb, mint 175 ezer négyzetméternyi eladótérrel várja a vásárlókat. Ez több mint négyszerese a Westend City Centerének. A fejlesztő holland Multi Development idén ősszel összesen 10 plazát fejez be Európában.

Világgazdaság Online - Mester Nándor

A 12 milliós török metropoliszban ötezer új állandó állás jött létre. A 750 millió eurós beruházást az Eurohypo Bank finanszírozta. Az üzemeltető reményei szerint a 265 üzletből álló központot 25 millióan keresik majd fel évente, a tervezett éves bevétel pedig 500 millió euró lesz.

A befektetők nyilván ugyanígy felfigyelnek az új megaplazára, mint a vásárlók. Főleg azért, mert a központ felfutó szakasza várhatóan már a stabilizálódó török és európai gazdaság időszakára esik. A megtérülés természetesen legalább 6-8 év, de ez normálisnak mondható.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

A héten nemcsak az isztambuli óriás bevásárlóközpontot adták át, hanem a moszkvai megaplázát is. Mindkettő Európa legnagyobbjának mondja magát. Utóbbi plázáról itt olvashat többet

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva