Hírek

2009.11.08. 09:31

Megszavazta az egészségügyi reformot az amerikai képviselőház

Az amerikai képviselőház megszavazta az egészségügyi reformcsomagot tartalmazó törvényjavaslatot.

Világgazdaság Online

A szűk többséggel, 220 igen-215 nem szavazat mellett elfogadott javaslat 36 millióval növelné az egészségbiztosításban részesülő amerikaiak számát, illetve 96 százalékra nőne az ellátásban részesülők aránya.

A jogszabály elfogadásához még a szenátus jóváhagyása is szükséges. Ezt követően a képviselőház és a szenátus által elfogadott verzió egyeztetésére is szükség lesz.

Az egészségügyi reformot programja egyik fő elemének tekintő Barack Obama elnök a képviselőházi voksolást történelmi jelentőségűnek minősítette. Elmondta: teljes mértékben bízik benne, hogy a szenátus is követi a képviselőház példáját, és az év végén aláírhatja a törvényt, amely az utóbbi évtizedek legnagyobb változását hozhatja el az amerikai egészségügyi rendszerben - számol be a BBC.

A képviselőházi szavazáson a republikánus ellenzék egységesen utasította el a javaslatot.

Az Egyesült Államokban jelenleg 47 millió embernek nincs betegbiztosítása, míg további 25 millió alulbiztosított. A reformcsomag megtiltaná, hogy a súlyos betegségben szenvedőktől megtagadják a szerződéskötést a biztosítók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva