Hírek

2009.11.17. 16:25

Mindenkit legyőz az Apple titokzatos terméke?

Melyik az a misztikus berendezés, ami egyszerre söpri le a piacról a Zune-t, az iPodot, a Nintendo DS-t és a netbookokat? A válasz: az Apple új tábla PC-je, amelyet ugyan még senki nem látott, de az elemzők már lelkesednek érte.

PC World - Világgazdaság Online

A PC World szerkesztőjének megfogalmazása szerint az Apple tábla PC-jéről a fentieken kívül elterjesztették, hogy újra értelmezi a televíziózást és élvezetesebbé teszi az internetezést is. Emellett persze lesöpri a piacon jelenleg népszerű tenyérgépeket is, legalább is az elemzők egy része szerint.

A berendezést egyelőre senki nem láthatta, de a CNN egyik műsora ismét felélesztette a tábla PC-vel kapcsolatos találgatásokat. Az ITIC vezető elemzője például kijelentette, hogy a termék lesz a következő "nagy durranás", amely mindenkit lenyűgöz majd. A CNET szakértője pedig úgy fogalmazott, hogy az Apple mindenkit lesöpör majd.

A PC World valószínűsíti, hogy egyik, a televízió által megszólaltatott elemző sem látta a prototípust, ismerve az Apple legendás titoktartását. Egyébként ha titoktartási megállapodás mellett netán mégis megtekinthették a berendezést, akkor sem nyilatkozhatnánk ilyen módon róla.

Ugyanakkor nem minden szakértő rajong a tábla PC-ért. A Yankee Group elemzője úgy látja, hogy a multifunkciós készülékek ritkán teljesítenek olyan jól, mint az egy feladatra specializálódók. Kérdés tehát, hogy a nagy kijelzővel és vélhetően rövidebb készenléti idővel rendelkező Apple gép legyőzi például a Kindle e-olvasót, amely napokig működhet feltöltés nélkül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva