Hírek

2009.11.26. 11:35

Ötven buszjáratot szüntetne meg Budapesten az MSZP

Horváth Csaba elképzelése szerint hétmilliárd forintot takaríthatnának meg a BKV-nál

MR1 - Kossuth Rádió

A frissen kinevezett szocialista kormánybiztos koncepciójában nyolcszázalékos szállításiteljesítmény-csökkentés szerepel, ez akár negyven-ötben buszjárat megszüntetését is jelentheti - tudta meg az MR1 - Kossuth Rádió Krónika című műsora.

Horváth Csaba volt szocialista főpolgármester-helyettes elképzelése szerint hétmilliárd forintot takaríthatnának meg a BKV-nál. A koncepcióban nyolcszázalékos szállításiteljesítmény-csökkentés szerepel. Ez a Krónika informátora szerint negyven-ötven buszjárat megszüntetését jelenti. Horváth Csaba korábban azt mondta, az elképzelések között nem szerepel járatritkítás. A járatszámok csökkentésével három-négy milliárd forint megtakarítást érnének el.

További hárommilliárd megtakarítás abból származna, hogy jelentősen megnyirbálnák a kollektív szerződésben szereplő béren kívüli juttatásokat és jövőre nem emelkednének a bérek a közlekedési vállalatnál. A volt főpolgármester-helyettes által jegyzett anyagban létszám-racionalizálás is szerepel, de konkrét összeg és létszám nélkül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva