Hírek

2009.11.27. 16:18

ScienNet botrány: már előzetesben a gyanúsított!

Vizsgálják, hogy történt-e csalás, sikkasztás vagy piramisjáték szervezés

Világgazdaság Online

Harminc napos előzetes letartóztatásba helyezte pénteken a Vám- és Pénzügyőrség a ScienNet ügy gyanúsítottját – közölte a VPOP. A Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága még a múlt héten indította meg azt a nyomozást, amit a Washingtonban bejegyzett ScienNet International LLC Magyar Köztársaság területén kifejtett tevékenységével összefüggő különösen nagy adóhiányt okozó adócsalás gyanúja alapozott meg.


 
A hosszabb ideje folytatott előzetes adatgyűjtés eredményeként beszerzett bizonyítékok alapján megalapozódott az a gyanú hogy a ScienNet International LLC adóbevallási és adó megfizetési kötelezettségének sehol, így Magyarországon sem tett eleget. A vállalkozás bevételei kizárólag a magyar termékpartnerektől és a belépő tagoktól származott.
 
A szerdán végrehajtott akció során a bizonyítékok biztosítása és azok tartalmának kiértékelhetősége érdekében számtalan adathordozó t foglaltak le.

A bizonyítékok kiértékelése jelenleg is nagy erőkkel folyik, egyúttal a
nyomozó hatóság azt is vizsgálja, hogy más bűncselekmény, így különösen a csalás, sikkasztás, illetve piramisjáték szervezés megállapítható-e.
 
A nyomozó hatóság eddig kizárólag a ScienNet International LLC mint
gazdálkodó ismert bankszámláit zárolta. Az intézkedésre az adóhiány
biztosítása, valamint az esetleges károsultak későbbi igényeinek
kielégítése érdekében volt szükség.

A cikk teljes terjedelmében itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva