Hírek

2009.11.04. 08:46

Sztárügyvédek, akik ellen behajtást rendelt el az APEH

Több mint háromszáz ügyvédi iroda - köztük több ismert név - szerepel az APEH honlapján, mint amelyek ellen már behajtást rendeltek el valamilyen tartozás miatt.

Hírszerző

Pontosan 334 ügyvédi iroda szerepel az APEH honlapján ha beütjük a keresőbe az "ügyvéd" szót, mint végrehajtás alatt álló adózó -  számol be a Hírszerző.

"Levelet fogok írni Szikora János APEH elnöknek az ügyben, mert abszurdnak tartom ezt a listát" - így reagált a Hírszerző megkeresésére a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke. Bánáti János szerint az APEH honlapon szereplő 334 ügyvédi iroda túlnyomó többsége parkolási díjhátralék miatt szerepelhet a listán, hiszen az adóhivatal minden adó módjára behajtandó követelést egyben szerepeltet.

"Adóhátralékkal tavaly az egész országban körülbelül tíz ügyvédi iroda rendelkezett, és biztos vagyok benne, hogy ez most sincs másképpen, hiszen az APEH minden ilyen esetben külön megkeres minket, hogy indítsunk fegyelmi eljárást az illető társaság ellen" – mondta a kamara elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva