Hírek

2009.11.19. 09:55

Sztrájk lehet decemberben Ferihegyen

December második hetétől kezdve három reptéri vállalatnál is rövid sztrájkok sorozatára kell készülni, ha nem születik megállapodás a reptéri cégek által felmondott kollektív szerződések újrakötéséről – közölte a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ).

Világgazdaság Online

A LESZ azért javasol intenzív, napi rendszerességű egyeztetéseket a Malév Ground Handling Zrt (GH), a Budapest Airport Zrt. (BA) és a Repülőtéri Üzemanyag-Kiszolgáló Kft. (RÜK) vezetésével, mert egyik – a korábbi kollektív szerződést egyoldalúan felmondó – cégnél sem volt érdemi előrelépés a több mint egy éve húzódó tárgyalások során – áll a LESZ közleményében.

Amennyiben nem sikerül megállapodni a kollektív szerződésekről, a LESZ december második hetétől kezdve rövid munkabeszüntetések sorozatával meg fogja akadályozni egyes repülőjáratok fel- és leszállását a Ferihegyi Repülőtéren.

A szakszervezet emlékeztet rá: a jelenleg érvényes szabályozás értelmében elég néhány órával korábban bejelentenie munkabeszüntetését, azonban az utasokat az érdekképviselet a kellő időben tájékoztatni fogja, amennyiben ezt a menedzsment nem teszi meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva