Hírek

2009.11.30. 10:35

Tölgyessy: a régi reflex dolgozott az MSZP-ben Mesterházy megválasztásával

Mesterházy Attila kormányfőjelöltté választása nem meglepetés, az MSZP-ben a régi reflex dolgozott: beemeltek egy fiatal arcot, de a háttérben minden változatlan maradt – mondta a Kossuth Rádióban Tölgyessy Péter.

MR1-Kossuth Rádió

Tölgyessy Péter szerint biztos volt, hogy az MSZP-ben nem lesz háború a miniszterelnök-jelölt személye körül, a párt nyilvánvalóan a kockázatot akarta minimálisra szorítani Mesterházy Attila jelölésével. Az alkotmányjogász az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában úgy nyilatkozott, a fiatal arc beemelése az új vezetésbe a régi reflex: amikor a párt bajba kerül, arra törekszik, hogy a vezetés szerkezete és a stáb is változatlan maradjon, de elmondható legyen, hogy új embert hoztak.

A párt Tölgyessy szerint a várható nagy vereség után is a régi úton marad majd, és továbbra is arra épít, hogy az ellenfél kudarcai ugyanúgy visszahozzák majd, mint korábban. Nagy baloldali koalíció az SZDSZ-szel biztosan nem lesz, ez ugyanis azt jelentené, hogy lemondanak a kádári kisemberről – mondta Tölgyessy.

Szerinte a szocialisták a szabad demokraták helyét látnivalóan teljesen átengedték az MDF-nek, amely Bokros Lajossal testesítheti meg a reformot. Hogy ez jó taktika-e, egyelőre nem tudni, nem kizárt, hogy az MDF be sem kerül a parlamentbe, de az is előfordulhat, hogy meglepően nagy arányban szavaznak az MDF-re.

A Fideszről szólva Tölgyessy Péter azt mondta, a biztos győzelem előtt álló legnagyobb ellenzéki párt legfontosabb feladata most tétet adni a választásoknak, elhitetni a szavazókkal, hogy minden voks számít, ám az alkotmányjogász szerint nem biztos, hogy ez működik majd, és a Fidesztől könnyen a Jobbik felé szivároghatnak a szavazatok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva