Hírek

2009.11.13. 09:32

Új, ijesztő adatok a H1N1-vírus amerikai áldozatairól

Az Amerikában sertésinfluenzaként is emlegetett betegség miatt 98 ezer embert, közülük 36 ezer gyermeket kellett kórházban kezelni. Ezen adatok alapján a H1N1-vírus terjedése következtében 1997 óta a legtöbb áldozattal járó influenza szezon kezdődött az Egyesült Államokban.

MTI

Új, ijesztő adatok láttak napvilágot csütörtökön a H1N1-vírus amerikai áldozatairól; a szövetségi Betegségmegelőzési Központ (CDC) közlése szerint eddig mintegy 3900 halottat követelt a járvány és 22 millióan kaptak fertőzést. A CDC szerint az április és október között meghalt 3900 emberből 540 gyermek. A 22 millió fertőzöttből 8 millió a gyermek.

Az Egyesült Államok egészségügyi hatóságai a legutóbbi napokig csak 1500-1700 hivatalosan megerősített halálesetről "tudtak". A CDC hangsúlyozta: nem arról van szó, hogy a pandémia súlyosbodna, hanem arról, hogy időbe telik a szövetségi államokból érkező adatok feldolgozása. A közölt adatok nem pontos számok, hanem olyan adatok, amelyeket 10 állam részletes kimutatásai alapján becsültek.
 
Amerikában egy átlagos influenzajárvány idején 36 ezren halnak meg, 200 ezer ember kerül kórházba, a megbetegedések és halálozások 90 százaléka a 65 év feletti népességet érinti. A H1N1 esetében azonban a fertőzések és súlyos esetek 90 százaléka a fiatal felnőtteket és gyerekeket érinti. Hagyományos influenzajárvány idején Amerikában 82 gyerek hal meg, most viszont már 540 a gyerek áldozatok száma.


 
A Betegségmegelőző Központ előrejelzése szerint a járvány valószínűleg tavaszig folytatódni fog.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva